Selecteer een pagina

=nSorbetijs maken is helemaal niet moeilijk.  Je hebt een diepvries nodig of een vriesvak in je koelkast.

Je kunt allerlei vruchten kiezen om sorbetijs van te maken, Ananas, mango, frambozen, citroen of aardbeien of misschien heb je zelf nog een ander idee.

Ingrediënten sorbetijs

  • 150 ml water
  • 100 ml honing (of minder)
  • 500 gram fruit naar keuze vers of diepvriesfruit
  • Citroen
  • Ei

Bereiding sorbetijs

Los de honing op in het water. Door dit te verwarmen. Snij wat dunne stukken van de schil van een halve citroen en voeg dit aan het honingwater toe. Laat dit 5 minuten trekken. Laat het honingwater afkoelen en verwijder de citroenschil.

Pureer 500 gram frui. Meng de fruitpuree met het honingwater en doe het mengsel over in een platte diepvriesdoos en zet het minimaal 1 uur in de vriezer.

Klop 1 eiwit stijf. Haal het fruitmengsel uit de vriezer en schep er het stijfgeslagen eiwit door. Doe alles weer over in de diepvriesdoos en laat het geheel in een paar uur bevriezen.

Serveer het sorbetijs in bolletjes met wat vers fruit en een blaadje verse munt.

 

Tip:

Hoe zoeter het fruit, hoe minder honing je kunt gebruiken. Misschien heb je het wel helemaal niet nodig. Zo krijg je nog minder suikers binnen. Probeer het maar eens.

Heerlijk verfrissend. Serveer het in een leuk glas of in de schil van het fruit zoals de ananas. Beetje vers fruit los erbij.

Njoy