Heerlijke recept voor een lekker en gezond tussendoortje of voor bij de lunch.
Ingrediënten bananencake
- 4 rijpe bananen (+ 1 voor decoratie)
- 6 ontpitte medjoul dadels
- 50 gr amandelmeel
- 200 gr havermeel
- 150 ml (amandel)melk
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eieren of 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 tl baking soda
- scheutje citroensap
- 30 gr noten (pecan of walnoten) voor bovenop. En eventueel nog wat gecrunchte noten door het beslag.
- (Kokosbloesem suiker)
- bakpapier
Bereidingswijze bananencake:
- Verwarm de oven voor op 170gr.
- Pureer de banen, melk, dadels met staafmixeer of blender.
- Meng de amandel en havermeel, bakboeder, zout, kaneel, vanille, eieren.
- Meng alles door elkaar.
- Voeg soda toe.
- Optie: roer gecrunchte noten erdoor.
- Giet alles in een cakevorm met daarin bakpapier.
- Snij een banaan overdwars door en leg deze er bovenop. Eventueel nog wat noten.
- Bespreknkel de bananen met citroensap en evt nog wat kokosbloesemsuiker.
- 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk !