Kwarktaart met aardbeien…altijd lekker. Deze variant is koolhydraatarm en bevat veel eiwitten en gezonde vetten.
Taart eten en een gezonde leefstijl kan dus best samen gaan af en toe. Hou je niet van aardbei dan kun je het fruit ook vervangen door ander fruit zoals mango of blauwe bessen.
Wat heb je nodig voor de aarbeienkwarktaart:
- 500 gram kwark
- 400 gram aardbeien (diepvries) of ander fruit kan dus ook.
- 150 gram amandelmeel
- 1 ei
- 30 gr margarine of roomboter
- 6 blaadjes gelatine
- 4 theelepels vanillearoma
- bakpapier
Hoe bereid je de kwarktaart met aardbei:
- Verwarm de oven op 170-180 graden
- Ontdooi de aarbeien
- Doe de boter in een pannetje en laat deze langzaam smelten. Meng hierdoor het amandelmeel en het ei.
- Doe het bakpapier in een taartvorm.
- Doe hier het deeg in, druk aan met de achterkant van een lepel. Bak dit ongeveer 10 minuten in de oven. Laat het daarna afkoelen.
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met water.
- Meng de kwark met het vanillearoma.
- Wring de gelatine blaadjes een beetje uit en smelt deze langaam in een pannetje met een klein beetje water.
- Mix de gelatine door de kwark.
- Snij de aarbeien in stukjes en lepel dit door de kwark samen met het sap.
- Laat de taart minimaal 2u opstijven in de koelkast.
Na 2u heb je een kwarktaart voor 10 personen.
Deze taart bevat per persoon ongeveer 185 kcal per stuk. 5.7 gr koolhydraten (waarvan 4.6gr suikers), 12,7 gr vet (waarvan 2.8 gr verzadigd vet), 9.6 gram eiwit, 1.9 gr vezels en 0.11gr zout.
De vetten komen voornamelijk uit het amandelmeel (noten) en de boter. Kies je voor roomboter dan zijn de voedingswaardes een klein beetje anders.
Eet smakelijk. Eet langzaam en geniet van iedere hap!