Selecteer een pagina

Heerlijke recept voor een lekker en gezond tussendoortje of  voor bij de lunch.

Ingrediënten bananencake

  • 4 rijpe bananen (+ 1 voor decoratie)
  • 6 ontpitte medjoul dadels
  • 50 gr amandelmeel
  • 200 gr havermeel
  • 150 ml  (amandel)melk
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eieren of 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 tl baking soda
  • scheutje citroensap
  • 30 gr noten (pecan of walnoten) voor bovenop. En eventueel nog wat gecrunchte noten door het beslag.
  • (Kokosbloesem suiker)
  • bakpapier

 

Bereidingswijze bananencake:

  1. Verwarm de oven voor op 170gr.
  2. Pureer de banen, melk, dadels met staafmixeer of blender.
  3. Meng de amandel en havermeel,  bakboeder, zout, kaneel, vanille, eieren.
  4. Meng alles door elkaar.
  5. Voeg soda toe.
  6. Optie: roer gecrunchte noten erdoor.
  7. Giet alles in een cakevorm met daarin bakpapier.
  8. Snij een banaan overdwars door en leg deze er bovenop. Eventueel nog wat noten.
  9. Bespreknkel de bananen met citroensap en evt nog wat kokosbloesemsuiker. 
  10. 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.

 

 Eet smakelijk !