Selecteer een pagina

Heerlijke recept voor het voorjaar en ideaal voor de eerste BBQ dit jaar: vis met een frisse salsa! Maar natuurlijk kan je deze zalm ook grillen in de pan. 

Ingrediënten  gegrilde zalm met salsa van mango voor 2 personen:

Zalmfilet en salsa:
2 zalmfilets
1 eetlepel olijfolie
1/2 rijpe mango, geschild en in kleine blokjes gesneden
1/2 rijpe avocado, geschild, ontpit en in kleine blokjes gesneden
1/4 rode ui, fijngehakt
1/2 jalapeño, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 eetlepel gehakte koriander
1/2 eetlepel vers limoensap
Snufje zout en peper

Bereidingswijze gegrilde zalm met salsa van mango:

1. Verwarm de grillpan op middelhoog vuur.
2. Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
3. Grill de zalmfilets ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze gaar zijn.
4. Maak de mango-avocado salsa door de mango, avocado, rode ui, jalapeño, koriander en limoensap te mengen in een kom.
5. Leg de gegrilde zalm op een bord en voeg de mango-avocado salsa toe.

Voedingswaarden gegrilde zal met salsa van mango
Een portie voor 1 persoon bevat:
450 kcal
13 gram koolhydraten
25 gram eiwit
32 gram vetten

Tip: zoek je nog een bijgerecht bij dit recept? Aardappelpuree of geroosterde aardappelen passen goed bij dit gerecht, net als citroenrijst of quinoa.

Bron: Bodysupport voedingsprogramma

 

Eet smakelijk